FAQ

Hieronder volgt een overzicht van de meest gestelde vragen over onze digital signage oplossingen op een rij.

Staat de vraag of het probleem er toch niet bij in onderstaande lijst?

Voor gebruikers van onze oplossingen:
Neem contact op met de dealer waar de oplossing is aangekocht, zij zijn speciaal getraind om te helpen bij problemen en met vragen.

Voor onze dealers:
Natuurlijk staan onze professionals altijd voor je klaar wanneer je er zelf niet uitkomt. Je kunt ons direct bereiken via telefoon of e-mail.
Helpdesk per e-mail: stel je vraag via support@ipdigital.nl
Helpdesk per telefoon: 0347-328080

Over Digital Signage

Wat is Digital Signage?

Digital signage is een digitaal display dat is verbonden met een netwerk wat je op elk moment gemakkelijk en plaats onafhankelijk kunt bewerken. Advertenties, reclame-uitingen, boodschappen en andere belangrijke informatie kunnen via het display zowel intern als in de openbare ruimte getoond worden. Bijvoorbeeld bij evenementen, in winkels, warenhuizen of andere kleinere detailhandelszaken. In de zorg en welzijn, in het openbaar vervoer, in bedrijven, in het onderwijs of op een andere relevante plaatsen.

Voor wie is Digital Signage geschikt?

Ons systeem is eigenlijk voor iedereen geschikt. Voor elke gemeentelijke organisatie, voor elke winkel en ieder bedrijf. Iedereen kan met ons systeem werken! Ons systeem is een zeer effectieve en efficiënte manier om mensen op een gemakkelijke manier te informeren, maar ook om nieuwe producten aan de man te brengen, aanbiedingen te tonen en om naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast kan digital signage goed werken als bewegwijzering of als informatiebord binnen bedrijven. Het maakt ook niet uit of je 1 scherm hebt op 1 of op meerdere locaties. Of meerdere schermen op meerdere locaties. Ons systeem is erg eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te beheren op afstand.

Installatie

Ik ben echt niet zo’n techneut, kan ik wel met jullie producten werken?

Ja, natuurlijk! Iedereen kan met onze producten werken. We hebben onze systemen zo ingericht dat je met algemene computerkennis en de handleidingen uit de voeten kunt. Mocht je toch liever een voorbeeld zien, dan kun je via onze tutorialpagina handige instructievideos bekijken. Mochten er vragen zijn, dan kun je onze helpdesk bereiken via mail en telefoon. Je vindt de contactgegevens op de contactpagina.

Kan het display automatisch aan en uit gaan of op gewenste tijden?

Ja ,dat kan. Ons systeem heeft een optie waarmee je kunt aangeven dat het display in de ochtend aan moet gaan en in de avond uit moet gaan. Of bijvoorbeeld dat het display ingeschakeld is tijdens kantoortijden, winkeltijden of andere flexibele openingstijden. Hiermee bespaar je energie.

Is er een maximum aantal displays wat geïnstalleerd kan worden?

Er is geen maximum aantal displays wat gebruikt kan worden in combinatie met onze software. Het enige wat van invloed is, dat is het aantal licenties wat is aangeschaft. Per player is er een licentie nodig.

Over de software

Waarom zou ik kiezen voor de software van IP Digital?

Daar kunnen we kort maar krachtig over zijn: eenvoud en gemak! Met onze webgebaseerde Android software is het publiceren van een eigen campagne zo gedaan. Iedereen kan ermee werken. Met de speciale digital signage software kiest de gebruiker voor een standaard indeling of maakt de gebruiker eenvoudig een eigen sjabloon bijvoorbeeld in de bedrijfshuisstijl. Upload de content en binnen enkele seconden verschijnt de boodschap op het display. Meerdere devices met dezelfde en/of verschillende content kunnen eenvoudig worden aangestuurd en allemaal vanuit dezelfde software omgeving. Voor het gebruik van de software is alleen een internetbrowser (en verbinding) nodig om de campagnes maken, te beheren en te publiceren.

Hoe werkt dat met de software?

Onze software is gebaseerd op het Android besturingssysteem en met de ingebouwde app is het publiceren van een eigen campagne zo gedaan. Met de speciale digital signage software van IP Digital kiest de gebruiker voor een standaard indeling of maakt de gebruiker eenvoudig een eigen sjabloon bijvoorbeeld in de bedrijfshuisstijl. Upload content en binnen enkele seconden verschijnt de boodschap op het display. Meerdere devices met dezelfde en/of verschillende content kunnen eenvoudig worden aangestuurd en allemaal vanuit dezelfde software omgeving. De software is webgebaseerd (in de cloud), dat wil zeggen dat er alleen een internetbrowser en verbinding nodig is om de campagnes maken, te beheren en te publiceren. Hierdoor bieden we ook een externe player aan, die van buitenaf te beheren is.

Kan mijn klant zelf met de software werken?

Van IP Digital krijgen de resellers allemaal een dealertraining aangeboden. In deze training wordt de software ook uitgelegd zodat dealers zelf met hun klanten aan de slag kunnen gaan. Mochten er vragen zijn of is er aanvullende hulp nodig, dan helpt een van onze medewerkers je graag verder. Ook op locatie bij de klant mochten er verstoringen zijn, waardoor het niet werkt.

Kan ik een powerpoint presentatie op het scherm laten zien?

Ja, dat kan. Je moet hiervoor wel de powerpoint presentatie omzetten naar een MP4 file (video) en deze via de player uploaden en op het display laten vertonen. Kan ik ook geluid laten afspelen? Ja, dat kan. De displays zijn voorzien van ingebouwde speakers en ook onze zuilen zijn voorzien van speakers. Zowel de vrijstaande zuilen als de folderzuil. Wanneer je echter een grote geluidsinstallatie wilt aansluiten op het scherm, dan is dat mogelijk via de HDMI-uitgang achterop de player of in de zuil.

Wat voor soorten licenties zijn er?

We maken onderscheid in twee soorten licenties. Een licentie full en een licentie light. Met een licentie full is het gebruik van Android widgets inbegrepen, bij de licentie lite is dat niet het geval. Neem contact met ons op voor informatie en prijzen via info@ipdigital.nl of per telefoon op nummer 0347 328080.

Waarom draait jullie software op het Android platform?

De digital signage oplossingen van IP zijn gebaseerd op het Android besturingssysteem. Hierdoor kunnen klanten er ook voor kiezen om gebruik te maken van de verschillende widgets die Android biedt.

Waarom gekozen voor Android en niet voor een ander besturingssysteem?

  • Apple (IOS) schrijft veel regels voor en houdt haar platform gesloten. Tot voor kort was het platform van Apple ook niet toegankelijk voor programmeurs. Er blijven veel restricties;
  • De omgeving van Android is naar eigen wens te ontwerpen. Het kan dus helemaal gepersonaliseerd worden;
  • Het Windows platform is veel minder stabiel en veroorzaakt zelf vaak veel werk. Het systeem moet vaak updates installeren, dit kost onnodig veel tijd;
  • Android heeft widgets en ook die zijn te personaliseren. Met het gebruik van widgets worden digital signage campagnes aantrekkelijker om naar te kijken.

Wat zijn widgets?

Bij Android horen de bekende widgets, een van de grootste voordelen van het gebruik van dit platform. Eigenlijk is een widget een kleine applicatie die in een digital signage campagne gebruikt kan worden. En ook meerdere widgets tegelijkertijd, naast elkaar. Het doel van het gebruik van een widget in een digital signage oplossing is voornamelijk om informatie te tonen op een interactieve manier. Informatie van het internet of vanuit een applicatie kan worden getoond. Met een weer-widget kan het plaatselijke actuele weer of de meerdaagse voorspelling getoond worden. Het is door het gebruik van een widget niet nodig om eerst naar een website te gaan voor het weerbericht. De widget haalt de informatie als het ware op en is op deze manier snel te bekijken.

Over IP Digital

Heeft IP Digital een helpdesk?

Ja! Natuurlijk zorgen wij dat gebruikers van onze producten terecht kunnen met hun vragen bij een van onze supportmedewerkers. Stuur uw support vragen naar info@ipdigital.nl of stel uw vraag per telefoon op nummer 0347 328080.

Kan ik als bedrijf ook een display of zuil bij jullie bestellen?

IP Digital levert haar producten exclusief aan signmakers. U kunt daarom contact opnemen met uw eigen signmaker en vragen naar onze oplossingen. Natuurlijk kunt u ons ook een e-mail sturen of bellen met uw vraag, zodat wij kunnen kijken welke van onze dealers bij u in de buurt gevestigd zijn. U kunt ons bereiken via info@ipdigital.nl of per telefoon 0347 32 80 80

Kan ik jullie producten ergens komen bekijken?

Ons productassortiment is te bekijken in ons signcenter in Vianen. Hier kunt u alle digital signage oplossingen uit ons portfolio werkend zien. U kunt een afspraak maken voor een bezoek via info@ipdigital.nl of per telefoon 0347 328080.

Mijn vraag staat er niet bij, wat moet ik doen?
In het formulier hieronder is het mogelijk om de vraag te stellen en contactgegevens achter te laten. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.
Dealersupport
Met datasheets en andere documentatie, maken wij het makkelijk voor onze dealers.
Like ons op Facebook
Like onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws!
Trainingen
Door onze training te volgen krijg je al veel tips en antwoorden op veelvoorkomende vragen van klanten.
Volg ons op Twitter
Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte!

Bent u geïnteresseerd om dealer te worden van onze producten?

IP Digital verkoopt haar producten alleen via de professionele vakman. Wilt u onze producten toevoegen aan uw assortiment? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. info@ipdigital.nl of bel +31 (0)347 328080

@ipdigitalnl

Beste relaties, KPN ligt er sinds eergisteravond uit, wij zijn beperkt telefonisch bereikbaar. @KPNzakelijk al 36 uur! Belachelijke service!3 jaar ago

IP Digital Signage Solutions B.V.

© 2016 IP Digital Signage Solutions B.V. - All Rights Reserved